«Методичний міст»

28 травня у Вищому професійному училищі №7 м. Калуша проводився «методичний міст» між педагогічними працівниками загальноосвітньої та професійно-практичної підготовки, які навчають учнів з професії «кухар», «офіціант», «пекар», «кондитер». Темами такого діалогу стали міжпредметні зв’язки та шляхи формування в учнів ключових і професійних компетенцій.

Говорили про те, що під час навчання в учнів виникають проблеми: як абстрагуватись і побачити зв’язок фізики з обладнанням робочого місця кухаря; як використати знання з предмета «біологія» для приготувати повноцінного харчування; як на робочому місці офіціанта розв’язати задачі з комбінаторики; як за допомогою математичних фігур створити сучасне декорування страв?

В учнів є поділ на предмети, а життя вимагає знання законів Природи.

Про те, як навчити учнів відчувати себе частинкою Всесвіту, йшла розмова під час «методичного мосту».

Така форма обміну досвідом з формування компетенцій має спільний знаменник – якість як основа освітнього процесу.