Майстер-клас «Готуємо смачно, харчуємось корисно»

22 грудня 2021 року на базі Центру кулінарних професій Вищого професійного училища №7 м. Калуша було проведено майстер-клас «Готуємо смачно, харчуємось корисно» для директорів ЗЗСО Калуської МТГ, приватних підприємців та кухарів. Захід організований управлінням освіти Калуської міської ради у рамках впровадження нових стандартів шкільного харчування з 01 січня 2022 року. Про культуру харчування за Євгеном Клопотенком розповіла модератор семінару, викладач училища Світлана Когут, яка працювала в команді Є.Клопотенка в соціальному проєкті Cult Food з покращення культури харчування. Варто відзначити, що на уроках теоретичного навчання викладачі Світлана Когут та Надія Яросевич вже давно розглядають рецептури страв за збірником Є.Клопотенка, а майстри виробничого навчання відпрацьовують фахові вміння та навички на практичних заняттях.

Директор училища Володимир Мельник ознайомив учасників семінару з матеріально-технічною базою закладу. Директорів шкіл найбільше зацікавили STEM-лабораторія та Етнографічний музей Калущини.

Під час практичної частини семінару присутні дегустували страви, які приготували майстри виробничого навчання Сусанна Дорошенко та Наталія Семенченко. Обидві майстрині брали участь у практичних заняттях Євгена Клопотенка. Кондитер Оксана Дубина дивувала гостей солодкими десертами.

Приємно відзначити, що семінар відвідали міський голова Андрій Найда та його заступниця Наталія Кінаш.

Гості семінару відзначили високий професіоналізм працівників училища та висловили велику подяку директору Володимиру Мельнику за гостинність та організацію заходу.